10 dolog, amit nem is sejtettél magadról, mielőtt anya lettél

Az anyasággal együtt jár néhány dolog… olyan dolgok is, amiket szerintem, ha elmesélnek, mielőtt anya leszek, csak jót

Az anyasággal együtt jár néhány dolog… olyan dolgok is, amiket szerintem, ha elmesélnek, mielőtt anya leszek, csak jót mosolygok rajta, és nyugtázom a többiek túlbuzgósságát. Íme 10 dolog, amit valószínűleg nem tudtál magadról, mielőtt anya lettél. 

  • Az anyaság előtt 30-40 percet is eltöltöttél a gardrób előtt ácsorogva, hogy melyik is a megfelelő ruha aznapra, melyik tükrözi legjobban a hangulatod. Aztán még kellett idő a frizurára, és a sminkre, és még több, ha még egy reggeli zuhanyt is be akartál szorítani a reggeli etapba. Anyaként, olyan röpke 10 perc alatt készülsz el… és hogy mi van ebben? Zuhany, smink, frizura, ruha kiválasztás, és felvétel. Upsza, ez aztán a hatékonyság.
  • Korábban a baráti összejövetelek/ munkahelyi kiruccanások után 2 napig feküdted az átmulatott éjszakát, és 48 óra kellett, hogy helyreálljon az ébrenlét-alvás egyensúly. Anyaként, meglepő módon simán elketyegsz akár heteken keresztül is 4-4 óra alvással, amit megszakításokkal tudsz csak abszolválni.
  • A futás jó, a futás egészséges, de még maga Usain Bolt is megirigyelné azt a sebességet, amivel egy anyaként futsz a játszótér egyik végéből a másikba, ha a gyereked hangját 100 másik ott játszó gyerek közül meghallod.
  • Korábban egy nyaralás során több bőröndnyi ruhát pakoltál össze, hiszen kell strandos szerkó, aztán délutáni városban sétálgatós, na meg esti dögös, és persze mi történik, ha a kedvenc gatyád leöntöd borral… Aztán megérkezett a gyerkőc, és egy sporttáskányi ruhát pakolhatsz magadnak maximum, mivel a kocsi csomagtartójában, már így is az ablakot verdesi a sok babaholmi.
  • Egy egész hétvége tudott elmenni arra, hogy a házat élhetővé varázsold, most meg a 1,5 órás délutáni alvás alatt kipakolsz a mosogatógépből, kiteszed száradni a ruhákat, kivasalod a férjed ingeit, letörlöd a port a nappaliban, összesepersz, és felmosol, előkészíted a vacsorát, és még néhány email-re is tudsz válaszolni, mielőtt a gyerkőc felébred.
  • Edzésen egy 8-10 kilós súlyt emlegetve mérhetetlen izomlázad lesz másnap, míg a gyereked 8-10 kilós súlyát gyakorlatilag egész nap el tudod cipelgetni, és ezt persze úgy, hogy közben egy dekányi nem olvad le rólad, pedig megérdemelnéd J
  • A gyerekek születése után megtanulsz iszonyú zajban, gyereksikongatások közepette is ’jógázni’, hiszen egy anya mantrája: ’a veszekedésre már nem kapom fel a fejem, ha nincs elkeserítő sírás, végzem tovább a dolgom. Már csak az üvegcsörömpölés tud megriasztani.’
  • Rájössz, hogy nagyjából bármilyen sérülést megold egy gyógypuszi és egy ölelés, a legnagyobbnak hit cukahara fejre esés után, és egy puszival később már vígan lehet újabb akadályokat bevenni.
  • A korábban felsővezetőkkel szerzett tárgyalási tapasztalatod egy fabatkát sem ér, amikor amellett kell érvelned, hogy miért lenne most rettentően hasznos a gyereked számára, ha megenné az elé kínált répát. Így a répa természetesen elmarad.
  • A korábban Kispál és Quimby számok helyett most Boci-boci tarka, és Kiskacsa fürdik van a porondon… és régen el sem tudtad volna képzelni, hogy képes vagy ezeket végtelenített üzemmódban órákig énekelni, mert amíg ezek szólnak, addig legalább csend van csecsemő fronton.

 Te mivel egészítenéd ki a listát?