Bemelegítő 2015 #2

Bemelegítő: hogy jól induljon a hét... inspiráció, ötletek, idézetek, gasztro, outfit, és minden, ami kicsit beindítja a fantáziád.

1930-ban jelent meg az első Miki egér képregény, így mi más is lehetne a mai bemelegítő témája, mint ez. 🙂 Többek szerint az amerikai kultúra jelképeként majdnem annyira ismert, mint az amerikai zászló, azt hiszem ezzel én sem tudok vitatkozni. 

Miki egér figuráját Walt Disney találta ki, és az eredeti neve Mortimer volt, és persze annyira elhíresült  a figura, hogy mára jogi oltalom alatt áll. Sőt még egy csillagot is kapott a hollywood-i hírességek sétányán.  Egyébként 1928  – 46 között, maga Walt Disney adta Mickey Mouse hangját.

Amikor rákerestem Mickey mouse-s képekre, valami hihetetlen mennyiségű Mikis szülinapi ötlethalom került elő. Voltak közötte egyszerűbbek is, és voltak olyanok is, amin látszott az egész ház aznap Miki egérben úszott. Ilyenkor persze mindig elgondolkodok, hogy vajon mennyi idő lehet ezt összerakni, kitalálni, és persze megvalósítani. Mindenesetre, ha valaki Mikis szülinapi partit szeretne csinálni a gyerekének, itt talál néhány ötletet. 🙂

És még egy utolsó Miki… Ezen az oldalon találtok, néhány nyomtatható Mikis nameg társai-s színezőt, amit egyszerűen csak le kell tölteni, nyomtatni, és már kezdődhet is a ‘gyerek-lefoglalás’. 

Kiemelt képek forrása: ModernAnyu Pinterest album