Sziasztok, C.Szabó Helga vagyok, a ModernAnyu bloggere.

Egy kis bevezető…

A 80’as években születtem, a 90’es években voltam lázadó tinédzser, és a 21. század küszöbén jártam egyetemre. Talán ez megmagyarázza, hogy

  • mi ez a különös vonzalmam a téli szalámi és banán iránt,
  • miért van még mindig aztbiztosannemdobjukki státuszban, a szétnyűtt, lekoptatott, de még mindig élénk emlékeket felelevenítő 16 lyukú Dr. Martens bakancsom, amit a gimi évei alatt a 40 fokos hőség, és anyukám rimánkodó hangja sem tudott lerobbantani a lábamról, és
  • szerintem miért lehet a legnagyobbat az István a királyra tombolni, és hogy mit is jelent, ha valaki azt mondja alkonyattól pirkad.

Szülői büszkeségre közgazdászként lediplomáztam, és én is beálltam a jómunkásemberek sorába, és igazi multikatonává avanzsáltam.

Aztán jött a mélyvíz, mert bizony ez az (jelen időben :)). 2012-ben jöttek a fiúk, egyszerre, ketten (Zente és Zétény). Illetve azóta 2015-ben megszületett harmadikként a Alina is, így a káosz tovább fokozódott.

Kinek ismerős az érzés, hogy az anyukák napja egy végeláthatatlan pakolás? Meg persze keresés…Például valahányszor valami hiányzik az tuti ziher, hogy az valamelyik szekrény mélyén lapul, a kanapé alá lett elrejtve, vagy egyszerűen egy olyan dobozba került, aminek még a létezéséről sem tudtál. Márpedig ez a legegyszerűbben úgy kerülhető el, ha minél jobban, és hatékonyabban rendszerezünk. És ez az a rész, amit én imádok (néha persze kicsit kiborulok), de alapvetően szeretem ezt csinálni. Folyamatosan azon zakatol az agyam, hogyan és mit lehetne átrendezni, átalakítani, újragondolni, rendszerezni, szépíteni, újradizájnolni. Így a lakásunk minden szeglete időről-időre új formát kap.

A másik furcsa addikcióm a tervezés. Sok emberrel ellentétben, én ezt is kedvelem A befejezéssel néha már akadnak gondok… de, ugye semmi sem lehet tökéletes. Tervezni pedig annyi mindent lehet 🙂 családi nyaralást, karácsonyi menüt, fuvarozási logisztikát, heti munkát, háztartást….

A ModernAnyu-n találhatsz…

  • ötleteket otthoni rendszerezésre, inspirációkat praktikus tárolásra, elrendezésre;
  • tippeket, hogyan gazdálkodhatunk jobban az időnkkel;
  • ötleteket otthon megvalósítható DIY projektekre
  • letölthető tervezőket, amellyel hatékonyabbá, és persze tervezhetőbbé válhatnak a családi ünnepek, hétköznapok